De stad Dinant

la ville de Dinant au coeur des Ardennes, à 16 km du domaine du Bonsoy

De stad Dinant, ook wel de dochter van de Maas genoemd, ligt letterlijk ingebed tussen de rotsen en de rivier. Bezoeken aan musea, kastelen, Maascruises en wandelroutes in de binnenstad worden afgewisseld met lunchpauzes en à la carte overnachtingen. Voor een dag of een lang weekend in het hart van de stad waar Adolphe Saxe werd geboren, ga gastronomisch winkelen, slenter door de steegjes of bezoek de zeer historische en culturele bezienswaardigheden.

De citadel van Dinant

De Citadel van Dinant, die uitkijkt over de stad met al zijn macht, is ongetwijfeld het eerste dat u zult zien als u aankomt! Gebouwd op een rots en met een onvergelijkbaar panorama over de Maasvallei en zijn collegiale kerk, werd de Citadel gebouwd in de 15e eeuw. Dit fort, dat zijn verhaal vertelt door zijn dikke muren, neemt ons mee naar de Eerste Wereldoorlog. De Citadel van Dinant is bereikbaar met een kabelbaan die jong en oud zal amuseren, en heeft ook een trap van 408 treden die de meest moedige bezoekers naar de top van een rots leidt om getuige te zijn van de grote veldslagen die haar geschiedenis hebben gevormd.

De collegiale kerk van Dinant

Met zijn karakteristieke klokkentoren is de collegiale kerk van Dinant een architectonisch werk dat zowel van binnen als van het fort dat erop uitkijkt gewaardeerd moet worden. Meerdere malen opnieuw ontworpen, werd ooit gedacht om een ​​stadhuis te huisvesten. Deze katholieke kerk, opgericht in de Middeleeuwen, heeft geleden onder vele gebeurtenissen zoals branden, veldslagen en andere rampen die haar vandaag een legendarische dimensie geven. Met zijn gotische allure heeft de collegiale kerk Notre-Dame de Dinant glas-in-loodramen die van binnenuit gezien moeten worden om hun pracht en vredige stilte te waarderen.

Het huis van het middeleeuwse Maaslandse erfgoed

Voor degenen die meer willen weten over het historisch erfgoed van de stad Dinant, overweeg dan een omweg langs het huis van het middeleeuwse Maaslandse erfgoed dat bekend staat als het Spaanse huis van Bouvignes. Het biedt permanente en tijdelijke tentoonstellingen, evenals activiteiten die zijn aangepast aan alle doelgroepen en die de geschiedenis van het Maasbekken weergeven.

Wandel door Dinant

Wat zou een stad zijn zonder haar doolhof van straten en steegjes, haar standbeelden en haar winkels? Voor dagtoeristen of liefhebbers van lekkere lokale couques biedt de stad Dinant de mogelijkheid om zich levendig te laten gaan door de straten met muzikanten.

Doorspekt met kleine monumenten en standbeelden die herinneren aan de geboorte van Adolphe Saxe, nemen de straten je mee op de sporen van de uitvinding van een instrument dat de stad en het land beroemd heeft gemaakt. Op het kruispunt, niet ver van domaine du Bonsoy , laat u zich inspireren door de winkels waarvan de Mooi ingerichte kraampjes zullen u de lokale gastronomie laten ontdekken. Veel plezier bij het samenstellen van uw menu, te beginnen met de Flamiche de Dinant en zijn vette kaas voordat u naar het Maison V. Collard en zijn beroemde couques gaat. Vergeet niet te drinken terwijl u de wijnen van Château Bon Baron proeft of het lokale en ambachtelijke bier Caracole dat u tijdens een wandeling onder het teken van gastronomisch winkelen aantreft.

Langs de rivier

Dichtbij de vallei van de Lesse, cruises en wandelingen op de RAVel langs de Maas over de Maas van Dinant een stad maken waarvan de relatie met de natuur duidelijk is. Profiteer vanuit het stadscentrum van de talloze mogelijkheden voor wandelingen, avonturen en begeleide wandelingen op het platteland, inclusief de verhuur van fietsen of scooters om parken, kastelen zoals de château de Freÿr en andere naburige grotten vol mysteries en legendes.

 

Diant et sa citadelle - proche de Hastière

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>