Brouwerij Bocq

Wil je een van de weinige familiebrouwerijen bezoeken die nog actief zijn in België? Kom langs bij Brasserie Du Bocq ! En als deze naam geen belletje doet rinkelen, laten we dan bij het begin beginnen!

Gelegen in het dorp Purnode , in de stad Yvoir in de provincie Namen , 10 minuten van Dinant , een prachtige gerenoveerde boerderij, herbergt sinds 1858 de faciliteiten van de familie Belot .

Meer dan 150 jaar hebben de familiekennis, ambachtelijke en gevarieerde bieren nu op alle tafels gediend van een bieroenoloog die zichzelf respecteert en … die meer bepaald een zytholoog wordt genoemd ! 

Blanche de Namur, Gauloise brun, Saint-Benoît, Applebocq en Redbocq, Saison Regal of zelfs Triple Moine zullen geen geheimen meer voor je hebben als je eenmaal hebt genoten van een rondleiding in dit juweel dat de Brasserie is du Bocq !

Of het nu op tafel is of sterk, met een verscheidenheid aan kleuren, aroma’s, bitterheid en ook densiteit, de bieren van Brasserie du Bocq worden steeds meer geëxporteerd !  

Zonder het familiale karakter en vooral artisanale te verliezen, is het vandaag de familie Keersmaekers die het brouwen en de natuurlijke filtratie eigen aan deze voortzet essentiële Condruz-brouwerij.  

Bekroond met tal van prijzen zoals de Gold Medal Brussels Beer Challenge 2019 en de Mixology Taste Forum 2016 Winner , blijft de brouwerij Du Bocq waarover gesproken wordt, aangezien ze haar exploitatiesite in Yvoir om zijn groeiende activiteit over twee verschillende infrastructuren te verdelen !  


Brouwen en natuurlijke filtratie, fermentatie en veroudering, filtratie en canettering, rekken en tweede gisting op fles zijn de stadia van het brouwen die specifiek zijn voor deze familiebrouwerij. Tijdens je bezoek kan je alle brouwfasen volgen alvorens van een biertje te genieten in de brouwerij of bij de Bungalows du Bonsoy !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>