Brouwerij “Caracole”

Een passage door de provincie Namen kan niet zonder een omweg via de Belgische ambachtelijke brouwerij gevestigd in Falmignoul nabij de stad Dinant in de provincie Namen , ik noemde de Caracole !

De Caracole-brouwerij , opgericht in 1765, werd geboren uit de familie Moussoux. Brouwers van vader op zoon, de Caracole-brouwerij was de vreugde van verschillende generaties Dinantais tot 1939, toen het gebouw na het slechte weer zware schade opliep.

Tot 1971 overgenomen door de heer Lamotte, het had nog niet de lieve naam die we vandaag kennen! Caracole, afkomstig van het Latijnse “slak”, gaf zijn naam aan het ambachtelijke bier dat werd overgenomen door François T tab. Deze inwoner van Namen in hart en nieren zal de eer hebben gehad om de 250ste verjaardag van de oude Brasserie Moussoux te vieren. Om dat te vieren bracht hij een gloednieuw bier uit: de Fameuse 1765.

Brasserie maar ook museum en proeflokaal , de Brasserie Caracole nodigt u uit voor een borrel .. of meer ! Kom en proef de variëteiten van biologische bieren die voldoen aan de “Europese” labels van groene kleur en bladvorm en Natuur en Vooruitgang.

Issu du respect d’une charte stricte, le label Nature et Progrès côtoie également le label Belgian Beer Paradise . Il s’agit d’une marque collective utilisée uniquement par les membres de l’Union des Brasseries belges ! De quoi vous convaincre d’aller vous désaltérer à Falmignoul à 10 minutes du Domaine du Bonsoy !

Onder de afgeleiden van de Caracole biedt de brouwerij het nieuwsgierige publiek ook de Saxo , de Nostradamus en de Troublette aan.

Ten slotte hebben de diversiteit aan recepten en hun rijke smaak deze nieuwe generatie brouwers ertoe gebracht om professionals en particulieren aan te bieden om bierreeksen te personaliseren . U zult kunnen genieten van de variëteiten die de brouwerij heeft samengesteld voor klanten met ideeën die net zo speciaal zijn als hun bieren. La Bouffonne, La Hic, Jeu de Bulle, l’Épatante, La Casta of Belgium Underground kunnen je alleen maar inspireren met nieuwe bieren om op maat te maken. Met mate te genieten in de lounge cocooning du Bird House;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>