De ruïnes van het kasteel van Poilvache

De ruïnes van Poilvache vertegenwoordigen het grootste versterkte gebied in de Maasvallei . Gelegen in het dorp Houx, vormden ze in de 12e eeuw een gemeente met zowel een stad als een kasteel!

Smaragd in Poilvache!

Verspreid over bijna 3 hectare , veranderde het kasteel dat eerst “Emerald” heette zijn naam na een militaire list uit de veertiende eeuw ! Toen belegerd, gingen de inwoners op zoek naar vee, dat door de Dinantais was gevangengenomen. Om onopgemerkt te blijven, namen sommigen het uiterlijk van gevangenen aan door hun kleding aan te trekken, terwijl anderen gekleed in dierenhuiden en vergezeld van kuddes vee erin slaagden het fort binnen te gaan. Vandaar de naamsverandering van Emeraude naar Poilvache!

Een spectaculair panorama

Een bezoek aan de ruïnes van het Château de Poilvache heeft een grote verrassing voor je in petto. Met uitzicht op de Haute-Mause-vallei op 5 kilometer van Dinant, kunt u vanaf het uitkijkpunt Isle of Houx en de Maas bekijken vanaf de Toren du Midi

Maar het zijn ook de spontane wandelingen , het bezoek aan de stad en het fort dat jong en oud zal amuseren na een goede nachtrust op Vogelhuisje de Hastière !

De overblijfselen, bewaard in een unieke omgeving, zijn het onderwerp van rondleidingen in samenwerking met de Bungalows du Bonsoy . In de voetsporen tredend van de grote historische feiten die de ruïnes van het kasteel van Poilvache niet onthullen, zullen specialisten en historici gemakkelijk de middeleeuwse sfeer en de bijzondere sfeer van deze kerkelijke stad die lang verbonden was met de ‘ Abdij van Floreffe .

Een historisch en ecologisch erfgoed

De ruïnes van het fort Poilvache evenals het omliggende land zijn erkend als belangrijk erfgoed van Wallonië. Vanaf het fort, als je eenmaal afdaalt naar het kleine dorpje Houx, zul je het genoegen hebben om de steile hellingen van het Réserve Naturelle Domaniale de Champalle et de Poilvache te observeren.

Je kunt er ook te voet komen zolang je wandelschoenen draagt ​​die grip hebben op het glooiende terrein. De ruïnes van Poilvache bevinden zich op een twintigtal minuten van domaine du Bonsoy .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>