De treinwagons van Molignée

Les draisines de la Moulignée - Rail Bike Moulignee

Je had gehoord of al ervaren kajakken, mountainbiken, wandelen of paardrijden! Maar heb je ooit de railbike geprobeerd? Als je dat nog niet hebt gedaan, wacht dan niet om de geneugten van het trappen op cuistax sur rails te ontdekken! 

Verzamelen bij Falaën , ongeveer twintig minuten van domaine du Bonsoy </ a >, voor de groot vertrek! Op een oude spoorlijn in de provincie Namen bieden de draisines van Molignée retourroutes langs de Molignée-vallei, tussen Falaën en Maredsous.

Iedereen is welkom, ook uw huisdieren aangelijnd, ook aan uw trapauto!  

De routes door draisine

Drie routes zijn beschikbaar om u door beboste gebieden te brengen, in het hart van kleine rustieke dorpjes of in de richting van de abdij en brouwerij van Maredsous !

De Warnant à Falaën

Van Warnant tot Falaën is het pad erg bosrijk. Deze route van 8 km wordt gewaardeerd om zijn landelijke aspect en gaat door twee tunnels en verschillende bruggen. Langs de rivier kunt u de ruïnes van het kasteel van Montaigle bewonderen, dat met al zijn meesterlijke kracht over u hangt! Reken tussen 1u30 en 2 uur voor de heen- en terugreis. Over het algemeen nemen reizigers een pauze in de buurt van het station van Falaën.

Van Falaën naar Maredsous

Deze route met een gemiddelde duur van 3u30 voert u door vele rustieke dorpjes zoals die van Sosoye, geklasseerd als een van de mooiste dorpen van Wallonië van waaruit u een ideaal uitzicht op het kalkstenen plateau. Op dit parcours van 6 kilometer kunt u de netten aanschouwen die in de rotsen zijn gegraven door de oude bouwers van de spoorlijn die u betreedt.  

Een wandeling van 20 minuten naar de Abdij van Maredsous zorgt voor verkoeling. Een bezoek aan de brouwerij is ook mogelijk maar niet verplicht! Het zou echter zonde zijn om de rondleiding van een uur door dit historische klooster te missen! Eindelijk, stap weer in het zadel en ga op weg voor nieuwe avonturen voordat je lekker uitrust bij Bird House !

De Warnant à Maredsous

Deze route is de grootste van de drie aangeboden routes. Het is 14 kilometer lang en vindt plaats in twee etappes. Het combineert de twee vorige routes in één en duurt min of meer 5u30 ! Deze timing omvat uiteraard pauzes op elk station, maar ook het optionele bezoek aan de abdij van Maredsous !

Langzaam of snel! Geen paniek! & Nbsp;

Met de snelheid van Gods vuur of contemplatieven, vrees niet! Natuurlijk kunt u geen andere treinwagon inhalen. Aan de andere kant, alles wat je hoeft te doen is … een draisine ruilen ! Gewoon!  

Dus ? Overtuigd? Aarzel niet langer en boek online een cursus op Les Draisines de la Molignée met familie, vrienden of in een groep.

 

draisines de la molignée - rail bike


Rail Bike van Molignee

Comments are closed.