Natuurreservaat Furfooz

Réserve de Furfooz - domaine de Bonsoy

Niet ver van Dinant gelegen, neemt het natuurreservaat van Furfooz u mee op een route van 4 kilometer in het hart van een landelijk gebied dat doordrenkt is van rust.

Het archeologisch, natuurlijk en geologisch erfgoed van het Furfooz-natuurreservaat zal u zowel de historische als de botanische aspecten laten waarderen.

Les grottes de Furfooz

Opgegraven door de Lesse , de grotten van het natuurreservaat van Furfooz werden millennia geleden door mensen bezet. Er wordt aangenomen dat ze meer dan 14.000 jaar geleden werden bewoond!

Een bezoek aan de galerijen en grotten van Furfooz is een aanrader! Met hun opvallende namen nemen de Trou du grand Duc , Trou des Nutons en Trou du Frontal je mee naar de ondergrondse tak waar de Lesse passeert. ! 

Een historisch juweeltje voor archeologen, de Furfooz-grot zat vol met voorwerpen die de aanwezigheid van de mens hebben bewezen, overblijfselen van grote waarde!

Een wandeling midden in de natuur

De 4 tot 5 km lange loipes die door natuurgebied Furfooz lopen, hebben lange, slopende beklimmingen voor je in petto. Je krijgt de mogelijkheid om te stoppen op 14 must-see plekken, genoeg om te genieten van een pauze tussen twee beklimmingen! De thermen , het plateau en de Flobette wisselen af ​​met panorama’s over de Lessevallei , de lokale > fauna en een flora die de wind laat trillen op het ritme van de seizoenen! & nbsp;

Een beschermd park, het is de vereniging Ardenne et Gaume die tot taak heeft dit landschap en historisch erfgoed te beschermen , op dezelfde manier als honderd andere reservaten in Wallonië. Het reservaat ligt op ongeveer twintig minuten van Domaine de Bonsoy – Hastière .

De thermale baden van Furfooz

De Romeinse baden die in de jaren vijftig zijn verwoest en daarna gerestaureerd, nemen je mee op een reis door de tijd. Herbouwd op de originele fundamenten, zult u in staat zijn om de oordeelkundige werking van de voorouder van onze wellnesscentra en … centrale verwarming te aanschouwen ! 

Aangedreven door een ondergrondse houtgestookte haard, werd een netwerk van gemetselde buizen gebruikt om het water in de bassins te verwarmen. Om te voorkomen dat condensatie de zwemmers hindert, zijn gootsystemen zo ontworpen dat de druppels op de grond druppelen. Koude, warme of hete baden zijn verdeeld over twee kamers en geven hun bezoekers het verlangen naar een goed moment van ontspanning!

La Flobette en zijn ambachtelijke restauratie

Om je dorst te lessen, een lokaal biertje te proeven of te dineren met kleine ambachtelijke gerechten, verwelkomt de Flobette je halverwege je route. Wees nieuwsgierig en proef de suggesties van de eigenaar! Zijn creativiteit en zijn kennis stellen hem in staat om gerechten aan te bieden die zijn bereid met wilde planten en seizoenen! Na afloop te proeven in uw accommodatie, bij Bird House d’Hastière ;

Comments are closed.