De stad de Givet

Gelegen aan de Belgische grens, aan de Franse kant, is de stad Givet een must als u uw vakantie wilt verlengen onder het teken van het land van Ardense legendes. Begiftigd met een toeristisch stadscentrum met talrijke historische monumenten, heeft de stad Givet de essentie van wat men verwacht van een klein gastvrij Frans dorp, rustig en rijk aan activiteiten.

Stedelijk erfgoed van Givet

Met de motor, auto of camper verlaat u België via de nationale 96 en komt u in slechts enkele kilometers aan in het historische centrum van de stad Givet. Deze kleine vestingstad ontbreekt niet aan charme met, in de bochten van zijn steegjes, architecturale juwelen om te aanschouwen of te bezoeken.

De smalle straatjes van de stad zitten op elke hoek vol verrassingen. Kleine pleinen en bloemrijke straten staan ​​naast historische overblijfselen en moderne gebouwen. Ga van de Saint Hilaire-kerk naar het Récollectines-klooster, langs de brug waar u in de zomer vuurwerk kunt bekijken. Het netwerk van kleine verkeersaders en kades van Givet brengt je dag en nacht in een ontspannen familiale sfeer.

Porte de France, Porte de Rancennes en Porte Charbonnière herinneren aan de historische gebeurtenissen die deze stad, vanwege zijn geografische ligging, door de eeuwen heen heeft gekend. Overblijfselen van ophaalbruggen, tunnels en wallen laten je dromen.

Citadelle Charlemont en Fort Condé omringen de stad Givet met hun wallen en bieden een uniek uitzicht over de aangrenzende vlaktes en de Maasvallei. Bijgenaamd het Thourfort, de Tour Victoire is een voormalig tolstation. De cilinder uit de 14e en 15e eeuw, die niet toegankelijk is voor het publiek, was ooit een oude donjon die vandaag de dag nog steeds uitkijkt over de rivier.

Natuuractiviteiten en excursies

Ga op excursie op de Maas. Solo heeft u de mogelijkheid om boten te huren zonder vaarbewijs. Geniet tijdens een georganiseerde rondvaart enkele uren op het water waarbij u zich laat wiegen door de nachtverlichting van de Givet-dokken met, wie weet, een aperitief als bonus!

Voor een enkele dag of voor een heel weekend worden er wandelingen georganiseerd rond een gastronomisch thema of in charmante accommodaties, vlakbij de domein van Bonsoy . Traditie en lokale producten begeleiden dagtoeristen om het platteland rond de meest Waalse stad van Frankrijk te ontdekken!

Langs de weg van de huisjes, alleen of onder begeleiding van een gids, op de fiets het domein van Mon Bijou oversteken. Profiteer van een korte of langere stop bij het mountainbike-estafette. Om er te blijven of te ontspannen terwijl u weer op pad gaat, is het gelegen in het hart van een landelijk gebied van 4 hectare. Ontdek circuits van verschillende lengtes en niveaus variërend van 9 tot 27 kilometer in de richting van Dinant . Laat u meenemen naar de vallei van Houille of naar Pichegru op de hoogten van het Ardennenmassief. Kies ervoor om naar het waterrecreatiecentrum te gaan of, om te eindigen, naar België, gelegen op slechts 1,5 kilometer afstand via een omgebouwde RAVel die eindigt met een lus onder het teken van ontdekking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>